Tropenrooster op het concours van de Grensruiters

In aanloop naar het concours van de Grensruiters was het de vraag of en op welke manier het door zou gaan in verband met de voorspelde warmte. In goed overleg werd besloten het concours door te laten gaan, maar de deelnemers zo veel mogelijk in de ochtend te laten rijden.

 

Op zaterdagochtend gingen de pony’s met hun ruiters en amazones van start. Er werd dressuur gereden en gesprongen op het terrein van de Grensruiters in Dinxperlo. De deelnemers waren enthousiast en genoten na de gedane arbeid van een drankje en een taartje in de schaduw. Om het ook voor de paarden aangenaam te maken was er de mogelijkheid om de paarden af te spuiten. Aan het eind van de ochtend werden de kringkampioenen bekend gemaakt, deze ponyruiters mogen begin augustus deelnemen aan de Gelders kampioenschappen in Lichtenvoorde.

De leden van de Grensruiters deden het goed op de wedstrijd bij huis. Bij de Bixie, wedstrijdrijden voor kinderen van 4-13 jaar, nam Wiebke Obbink met Mistique de drie eerste prijzen mee naar huis. In de BB dressuur nam Tirsa Dickmann met Lusanne de twee eerste prijzen in ontvangst. Charlotte Koskamp won met Jade bij het springen de eerste prijzen in de klasse BB en B. Bij de dressuur In de klasse B ging de derde prijs naar  Jasmijn Huijbers met Cita-dilla en werden in de klasse L1 beide proeven gewonnen door leden van de Grensruiters, namelijk Demi Westerveld met Jenny en Jasmijn Koskamp met Lacoste. Jasmijn Koskamp werd ook  gehuldigd als kringkampioen in de L1 dressuur (cat. AB).

De zondag was er weer volop drukte en gezelligheid op het wedstrijdterrein, waar ook bij de paarden gestreden werd om de prijzen van de dag en de felbegeerde startbewijzen voor de Gelders kampioenschappen. Deze ruiters mogen begin augustus ook naar Lichtenvoorde.

Leden van de Grensruiters namen op zondag ook de nodige prijzen in ontvangst. Bij het BB springen ging de eerste prijs naar Stephanie Klaassen met Chirivella, in de klasse M nam Jasmijn van der Borg met Delilah de eerste prijs in ontvangst. Bij de dressuur ging in de B Emma Koskamp met Jillz met de eerste prijs naar huis en in de L1 werd Loes Arts met Anchor eerste. Het ZZL werd twee keer gewonnen door Francis Koskamp met Dana. Eveneens twee keer een eerste prijs in de klasse Z1, daar ging de winst naar Noortje Radstake met Justin Dunkelbraun. De derde prijs in de klasse Z1 was voor Mirjam Eykelenboom met Davinci. Noortje Radstake nam werd zondag ook gehuldigd als kringkampioen Z1 dressuur.

 

 

 

De Grensruiters

Leave Comment