Nieuwsbrief Augustus

Nieuwsbrief augustus 2017

Afbeeldingsresultaat voor grensruiters

 

Aan: Leden van R.V. & P.C. De Grensruiters, ouders van ponyclubleden en sponsoren.

 

https://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net/v/t31.0-8/14195372_1315210848491169_7934777382050245170_o.jpg?oh=92c51a35af6fdad1b0b0fe92100a5d20&oe=59D05E46

 

 

Nieuwe opzet van de nieuwsbrief

De nieuwsbrief heeft een nieuwe lay-out gekregen. Daarom zal de nieuwsbrief niet meer als bijlage geopend hoeven te worden, maar kunnen jullie alles direct in jullie e-mail lezen.

 

Geslaagd concours

Op zaterdag 8 en zondag 9 juli organiseerden we weer ons jaarlijkse concours. Dit concours was tevens de laatste selectiewedstrijd van kring De Oude IJssel. Hierdoor is het duidelijk geworden welke pony- en paardencombinaties mogen starten op de Gelderse Kampioenschappen in Wezep.

Al met al was het een zeer geslaagd concours, de weersomstandigheden waren goed en het terrein lag er spik en span bij. Door de nieuwe indeling van het terrein hadden de springruiters ook meer ruimte om de paarden op te warmen. Ons concours staat tegenwoordig bekend om de heerlijke zelfgemaakte taarten. Deze vielen zoals ieder jaar weer in de smaak bij de deelnemers, jury’s en bezoekers.

 

foto van Emma Koskamp.Pony’s

Emma Koskamp reed in het L springen met Popping’s Marchall in de prijzen, ze eindigde op een derde plaats. In de BB-dressuur eindigde Emma te Grotenhuis met Mickey op een tweede plaats. In de tweede proef eindigde Emma op de eerste plaats. In diezelfde proef eindigde Lotte Veldhuis met Freddy op een tweede plek. In de L1 eindigde Rianne Bernsten op de tweede plaats met Valencio. In dezelfde klasse, tweede proef, eindigde Gijs Berendsen met La Luna op de vijfde paats. Emma Koskamp eindigde in de L2 met Popping’s Marchall op de tweede plaats.

Paarden

foto van De Grensruiters.Zaterdagmiddag wist Anneline Kruiniger met Hietvelds Ferdinant het BB springen te winnen. Op zondag eindige Jessie Bouwmeester met Flow op een tweede plaats in het L-springen. In de B-dressuur eindige Maurice Klaver met Dalayla zowel in de eerste als tweede proef op een derde plaats. In de L1-dressuur eindige Annelinde Kruiniger met Latino Z op de eerste plaats. In dezelfde ring werd Femy Huls met I’m Charming derde en Djolinda Aarsen met Dionysus de W. vierde. In de tweede proef werd Femy Huls eerste en Dianne Hoftijzer vierde. In de M1-dressuur wist Jennifer Hengevelt met Don Quaterson zowel de eerste als tweede proef te winnen. Mirjam Eykelenboom deed dit met Davinci in de eerste proef van de M2-dressuur. In dezelfde ring eindigde Marlous Heister met Encore op de derde plaats. In de Z1 reed Noortje Radstake met Chachaleen naar de derde plaats en in de Z2 eindigde Lisanne Kruiniger met Hietvelds Ferdinant op de derde plaats.

Al met al kunnen we terugkijken op een zeer geslaagd concours. Dit hebben we uiteraard te danken aan de vele vrijwilligers die geholpen hebben met het opbouwen en voorbereiden, maar ook tijdens het concours hebben geholpen en natuurlijk tijdens het opruimen van het terrein. Iedereen bedankt!

 

foto van De Grensruiters.Serra, Jennifer en Mirjam zijn kringkampioen!

Dit outdoorseizoen hebben we maar liefst drie kringkampioenen. Bij de pony’s is dat Serra Aalderink met Nancy in de klasse M1-dressuur categorie C. Bij de paarden zijn dat Jennifer Hengevelt met Don Quaterson in de M1-dressuur en Mirjam Eykelenboom met Davinci in de M2-dressuur.

Jennifer en Mirjam zijn tijdens de laatste selectiewedstrijd al gehuldigd. Serra zal gehuldigd worden tijdens de boleemweek te Zevenaar. Daarom ontbreekt deze foto nog.Wij feliciteren de drie dames met deze super prestatie.

 

Het Z-viertal is in vorm

Omdat ons concours dit jaar zo laat in het seizoen viel, kreeg ons viertal mooi de gelegenheid om op eigen wedstrijd te starten. Dit jaar is er een paardenviertal onder leiding van Lies Bastiaanse. Het Z-viertal bestaat uit: Gonnie Keuper-Bruggink, Lisanne Kruiniger, Annelinde Kruiniger, Jolijn Kip en Mirjam Eykelenboom. Extra bijzonder is dat het viertal dit jaar een kür op muziek zal gaan rijden. Afgelopen zaterdag zag het er al zeer goed uit, dit belooft dus wat voor de Gelderse Kampioenschappen. Extra leuk om te komen kijken en onze leden aan te moedigen!

 

Afvaardigingen Gelderse kampioenschappen bekend

De selectiewedstrijden zijn verreden, de kringkampioenen bekend, en inmiddels zijn ook de andere afgevaardigden bekend. Bij de ponies mag natuurlijk kringkampioen Serra door naar de Gelderse Kampioenschappen in de M1-dressuur met pony Nancy. Daarnaast mag ook Marthe Thuis door met pony Day Dance in de L1-dressuur cat. C.

Inmiddels zijn de ponys aan start gekomen, Serra Aalderink is met Nancy op de vijfde plaats geëindigd. Voor haar proef kreeg ze 184 en 190 punten. Als vereniging zijn we ontzettend trots op deze prestatie.

Bij de paarden mogen naast Jennifer en Mirjam, Ellen Lieftink met Gentleman in de L2-dressuur door en Suzanne Klein Wolterink met Wham in de M2-dressuur. Jessie Bouwmeester zal de Grensruiters vertegenwoordigen met Flow in het M-springen.  

Deze vrijdag en zaterdag zullen deze combinaties aan start komen.

Wij wensen alle combinaties alvast veel succes op de regiokampioenschappen. Gaan jullie gezellig mee aanmoedigen?

 

Springclinic Steven Veldhuis

Zondag 24 juni kwam Steven naar Dinxperlo toe om een wedstrijdtraining te geven. In groepen van maximaal vier hebben de deelnemers eerst het parcours gelopen met Steven. Daarbij heeft hij veel tips en hulp kunnen geven hoe het parcours verkend kan worden voor de beste resultaten. Daarna hebben de deelnemers individueel het parcours gesprongen. Daarbij heeft Steven aanwijzingen gegeven en hebben de combinaties nogmaals gefaseerd het parcours gesprongen. In totaal hebben tien ruiters/amazones meegedaan en kunnen we terugkijken op een zeer geslaagde dag.

 

Dressuurclinic verplaatst naar andere datum

Wegens de vele activiteiten in dat weekend en ook de zomervakantie die al in volle gang is hebben we besloten om de dressuurclinic van Carolien Reverdink te verplaatsen. Binnenkort zullen we een nieuwe datum bekendmaken, dit zal ergens rond eind september en begin oktober worden.

 

Superhelden ponykamp

Op vrijdag 21 juli was het eindelijk zover, ponykamp 2017! Het thema dit jaar was superhelden, de ponyleden en leiding vertrokken verkleed en al voor een lang weekend naar Kootwijkerbroek. Het programma zat weer boordevol met allerlei leuke activiteiten. Zowel jong als oud (waaronder de vossen van de vossenjacht) hebben zich uitstekend vermaakt. We kunnen dan ook terugkijken op een SUPERponykamp. Leiding bedankt voor het mogelijk maken van dit onvergetelijke uitje!

 

foto van De Grensruiters.

 

 

 

Noteer in je agenda:

11 & 12 augustus – Gelderse Kampioenschappen in Wezep

9 & 10 september –  springconcours

23 september – vrijwilligersdag

1 oktober –  Slingeplas cross

13 t/m 15 oktober – paardenkamp

 

De Grensruiters

Leave Comment