Nieuwe regels voor het gebruik van de springweide!

Vanaf zaterdag 25 juli 2015 gelden er nieuwe regels voor het gebruiken van de springweide bij de manege.

In de periode van mei t/m september is het iedere zaterdag, volgend op de springweek, toegestaan om gebruik te maken van de springweide voor rijdende leden van R.V. en P.C. de Grensruiters. Niet rijdende leden en startkaartleden* mogen geen gebruik maken van de accommodatie en dus ook niet van de springweide.

Voorwaarden
Om de bodem goed te houden zitten er een aantal voorwaarden aan het gebruik van de springweide verbonden.

  • Het gebruik van de springweide mag alleen op zaterdagmorgen tussen 9.00-12.00 uur, mits de weersomstandigheden dit toelaten. Indien het veel heeft geregend of de grasbodem te slecht is door de springweek, kan het bestuur besluiten om deze mogelijkheid af te lassen (bij slecht weer is het dus verstandig om de website/Facebook te checken, voordat je naar de manege komt).
  • Het is alleen toegestaan om de springweide te gebruiken als een oefenparcours. Voor het losspringen kan de buitenbak naast de springweide worden gebruikt.
  • Na het springen dienen alle balken weer van de grond gehaald te worden. Dit om te voorkomen dat de balken slecht worden en de groei van het gras wordt belemmerd.
  • Leden jonger dan 18 jaar mogen alleen onder begeleiding van een volwassene gebruik maken van de springweide (hiervoor gelden dezelfde regels als voor de gehele accommodatie).
  • Het is raadzaam om iemand mee te nemen voor het eventueel verhogen c.q. oprapen van eventueel gevallen balken.
  • Het gebruik van de springweide is voor eigen risico.

Wij hopen dat iedereen op een correcte manier met deze nieuwe regels om zal gaan en wensen jullie dan ook veel springplezier!

* Startkaartleden zijn leden die enkel lid zijn van De Grensruiters om uit te kunnen komen op wedstrijden. Zij mogen net als niet-rijdende leden geen gebruik maken van de accommodatie.

2964fb112a3c606faf800b3255a4c049

De Grensruiters

Leave Comment