Grensruiters zeer succesvol tijdens Nederlandse Kampioenschappen!

Zaterdag 3 oktober werden in Ermelo de Nederlandse Kampioenschappen gehouden voor het verenigingsteam en de klasse B en L1-dressuur. De Grensruiters werd deze dag vertegenwoordigd door twee individuele dressuuramazones en het verenigingsteam. In de klasse B-dressuur kwamen Jefke van Stiphout met De La Vira en Jennifer Hengevelt met Don Quaterson aan start. Jennifer wist zich in de voorronde te plaatsen voor de finale en na een spannende strijd werd Jennifer uiteindelijk 9de van Nederland!

Naast de individuele dressuur kwam ook het verenigingsteam aan start. In de ochtend stond het springen op het programma en in de middag de dressuur. Annelinde Kruiniger mocht met Dera de spits afbijten in het B-springen, ze deed dit fantastisch en zette een foutloze ronde neer. Sandra Kuiper startte met Ziezo als tweede en wat was het spannend, maar ook deze combinatie wist foutloos te blijven. Als derde kwam Joyce Schieven met Zowiezo aan start. Joyce reed een mooi beheerst rondje, maar helaas viel er een pechbalkje. Alle druk kwam hierdoor op de schouders van Desiree Kemper te liggen, want als Desiree met Clouseau Z een foutloze ronde wist neer te zetten zou het verenigingsteam zonder strafpunten verder gaan. Desiree heeft deze verwachting meer dan waar gemaakt en reed een strakke foutloze ronde. Al met al stond het verenigingsteam er na de ochtend ijzersterk voor.

In de middag was het de beurt aan het dressuurteam, bestaande uit Jennifer Hengevelt met Don Quaterson, Jefke van Stiphout met De La Vira, Marlous Heister met Encore en Jolijn Kip met Frisbee-Spring. De vier combinaties lieten schitterende proeven zien! Het kon dan ook niet anders zijn dan dat het team in de prijzen zou vallen. Uiteindelijk werden de acht dames beloond met een vierde plaats. Hiermee mogen de Grensruiters te Dinxperlo zich voor het seizoen 2015 de op drie na beste vereniging van Nederland noemen!
Wij willen alle deelnemers, de grooms die de dames begeleid hebben en alle supporters dan ook bedanken voor hun inzet en feliciteren met dit schitterende resultaat!

12109916_1092258990786357_4905704953286632890_o

 

 

De Grensruiters

Leave Comment