Grensruiters oppermachtig op NK!

Op 2 en 3 september werden de Nederlandse Kampioenschappen voor de paarden verreden in Ermelo. Uiteindelijk gingen de Grensruiters met een gouden en zilveren medaille terug naar huis!

Voorselecties – dressuur

Op vrijdag 2 september kwamen Jennifer Hengevelt met Don Quaterson en Jolijn Kip met Frisbee-Spring aan de start. Jennifer kwam in de L2 dressuur aan de start en Jolijn in de M2. Beide combinaties reden een mooie proef, maar selecteerden zich hiermee helaas niet voor de finale op zaterdag.

Zaterdag – Kampioensdag

Zaterdag 3 september kwam het M-viertal en het verenigingsteam in actie op de Nederlandse. Het viertal, onder leiding van Lies Bastiaanse, bestond uit Jolijn, Gonnie, Lisanne, Annelinde, Desiree en Fardau. Lies blikt met trots terug: “mede door wat blessureleed was het spannend of we op tijd fit zouden zijn. Gelukkig is dat gelukt, en hoe! Het viertal reed weer een schitterende proef waarin alles klopte. Uiteindelijk werd het team reserve kampioen van Nederland!”

De opstelling van het verenigingsteam was iets anders dan op de Gelderse. Het dressuurteam bestond uit Marlous, Jennifer, Noortje dit keer met haar paard Soliste in de M1 en Ellen. De springruiters waren Desiree, Stephanie en nieuw in de opstelling Alethia met Jackson and Berry’s Sparkle en Jasmijn met Delilah HN.

De dressuur ruiters reden sterk als altijd, de dames hadden aardig wat punten verzameld, met drie scores boven de 200. Ook de springruiters lieten zien waarom ze naar Ermelo waren gekomen, met slechts één balkje na de vier parcoursen. De concurrentie was sterk, maar de Grensruiters haalden de kampioenstitel (weer) naar Dinxperlo!

Foto: het verenigingsteam tijdens de kampioenenparade in Ermelo!

De Grensruiters

Leave Comment