Geen twee maar drie clubkampioenen dit jaar!

Zaterdag 11 juli werden bij De Grensruiters de jaarlijkse clubkampioenschappen verreden. Er kwamen veel combinaties aan start om te strijden om de acht felbegeerde bekers en bijbehorende titels. De uitslag werd ’s avonds tijdens de gezellige feestavond bekend gemaakt.
Bij de pony’s won Estelle Jansen met Moritz de klasse bixie, wat betekent dat ze de Wim Derksen wisselbokaal binnen haalde. In het BB springen won Irina Brus met haar pony de Gerard Westendorp wisselbeker. In het B t/m Z springen bleek Jessie Bouwmeester met Flow de beste combinatie en dus ging zij naar huis met de springbeker. De strijd om de dressuurbeker werd uiteindelijk gewonnen door Cato Mecking met haar pony Hietveld’s Andy, nadat ze twee nette dressuurproeven wist te rijden en beide wist te winnen. Ten slotte was de titel ‘clubkampioen 2015’ nog te vergeven: deze titel gaat naar de ponycombinatie die het beste presteert in zowel de dressuur als het springen. Na een nette dressuurproef in de klasse B en een foutloos springparcours op M niveau wist Jessie Bouwmeester met Flow alle concurrentie achter zich te laten en de titel ‘clubkampioen 2015’ met de bijbehorende beker te bemachtigen!

Bij de paarden ging Jennifer Hengevelt met Don Quaterson na twee mooie dressuurproeven er vandoor met de dressuurbeker. Vervolgens is opnieuw bij de paarden iets gebeurd wat nog nooit is voorgekomen: nadat Nicole Brus met Umberto en Sandra Kuiper met Ziezo mochten overrijden voor de dressuur en allebei een parcours hadden gesprongen, bleek dat bij zowel de dressuur als bij het springen hun scores precies gelijk waren! Dit betekent dat Nicole en Sandra samen de springbeker hebben gewonnen èn dat ze zich samen clubkampioen van De Grensruiters kunnen noemen!

Alle prijswinnaars van harte gefeliciteerd!!

01

De Grensruiters

Leave Comment