Gebruik springweide zaterdagochtend

Het is toegestaan in de periode mei t/m september gratis gebruik te maken van de springweide voor rijdende leden van R.V. en P.C. de Grensruiters de zaterdag volgend op de springweek. Voor niet rijdende leden, startkaartleden en mensen die geen lid zijn bieden we de mogelijkheid om voor 5 euro per combinatie ook gebruik te maken van de spingweide.

Om de bodem goed te houden zitten er wel een aantal voorwaarden aan verbonden.

Het gebruik van de springweide mag alleen op zaterdagmorgen tussen 9.00-12.00 uur, mits de weersomstandigheden dit toelaten. Indien het veel heeft geregend of de grasbodem te slecht is geworden door de springweek, behoud het bestuur het recht om deze mogelijkheid af te lassen.

Het is alleen toegestaan om de springweide te gebruiken als een oefenparcours. Het losspringen, hoort te gebeuren in de buitenbak.

Na het springen dienen alle balken weer van de grond gehaald te worden. Dit om te voorkomen dat de balken slecht worden en de groei van het gras wordt belemmerd.

Leden jonger dan 18 jaar mogen alleen onder begeleiding van een volwassen gebruik maken van de springweide (net als de gehele accommodatie).

Het is raadzaam om iemand mee te nemen voor het eventueel verhogen c.q. oprapen van eventueel gevallen balken.

Het gebruik van de springweide is voor eigen risico.

De Grensruiters

Leave Comment