Djolinda Aarsen en Annelinde Kruiniger clubkampioenen!

Zaterdag 21 juni werden bij De Grensruiters de jaarlijkse clubkampioenschappen verreden. Er kwamen maar liefst 72 combinaties aan start om te strijden om de zeven felbegeerde bekers en bijbehorende titels. De uitslag werd ’s avonds tijdens de gezellige feestavond bekend gemaakt.

Bij de pony’s won Marthe Thuis met Prinz de klasse bixie, wat betekent dat ze de Wim Derksen wisselbokaal binnen haalde. Echter won Marthe diezelfde beker ook al in 2012 en 2013, dus drie keer op een rij. Door deze knappe prestatie mag ze de wisselbeker houden.
In het BB springen won Savannah Mellendijk met Faraël de Gerard Westendorp wisselbeker. Haar zusje Sophie Mellendijk bleek de beste combinatie in het B t/m Z springen en ging naar huis met de springbeker. De strijd om de dressuurbeker werd uiteindelijk gewonnen door Astrid van den Berg met Candaz, nadat ze twee nette dressuurproeven wist te rijden. Ten slotte was de titel ‘clubkampioen 2014’ nog te vergeven: deze titel gaat naar de ponycombinatie die het beste presteert in zowel de dressuur als het springen. Na een nette dressuurproef in de klasse L1 en twee goede parcoursen op Z niveau wist Djolinda Aarsen met Xam alle concurrentie achter zich te laten en de titel ‘clubkampioen’ met de bijbehorende beker te bemachtigen!

Bij de paarden is vervolgens iets gebeurd wat zelden tot vrijwel nooit voorkomt: zowel de dressuurbeker als de springbeker is gewonnen door eén combinatie. Dit betekende automatisch dat deze amazone ook clubkampioen werd. Deze bijzondere prestatie staat op naam van Annelinde Kruiniger met haar paard Depina. Annelinde zette twee strakke dressuurproeven neer waarmee ze de andere paardenleden achter zich liet. Ook in de springring reed de combinatie twee mooie parcoursen waardoor ook hier de concurrentie achter bleef. Annelinde mag zich nu een jaar lang dressuurkampioen, springkampioen èn clubkampioen noemen van De Grensruiters!

Alle prijswinnaars van harte gefeliciteerd!!

16

De Grensruiters

Leave Comment