De Grensruiters succesvol op de Nederlandse Kampioenschappen.

Ermelo – Zaterdag 2 september vertrok rijvereniging de Grensruiters naar Ermelo toe om deel te nemen aan de Nederlandse Kampioenschappen.

Zowel het viertal als het verenigingsteam kwamen aan start. Het viertal had de lat hoog gelegd door eerder in augustus al Gelders kampioen te worden. De vier dames kwamen uit in de klasse Z en reden een kür op muziek. Net als vorig jaar was Lies Bastiaanse de commandant en het viertal zelf bestond uit Gonnie Keuper, Lisanne Kruiniger, Annelinde Kruiniger, Jolijn Kip, Mirjam Eykelenboom en Desiree Kemper. De kür is door het team zelf in elkaar gezet, deze bevat verplichte onderdelen, maar de volgorde en muziekkeuze is vrij. De proef was verfrissend en opvallend, waarin de amazones hebben laten zien technisch vaardig te zijn maar ook creatief. Tijdens de Gelderse kampioenschappen wisten de dames al overtuigend naar de overwinning te rijden. Dit hebben ze tijdens de Nederlandse Kampioenschappen opnieuw weten te bewerkstelligen. Dit betekent dat het viertal dit jaar naast Gelders kampioen ook Nederlands kampioen is geworden in de klasse Z!

In de middag kwam het verenigingsteam aan start. Het team bestaat uit vier springruiters en vier dressuurruiters. Anne te Beest mocht in het B springen beginnen, gevolgd door Jasmijn van der Borg, Jessie Bouwmeester en Djolinda Aarsen in het L springen. Annelinde Kruiniger, Nicole Brus, Karin Schreur en Desiree Kemper kwamen aan de start in de dressuur. Beide teams lieten zien dat de Grensruiters een echte allround vereniging is. Uiteindelijk wisten de dames op de vijfde plaats te eindigen. Een zeer net resultaat, wetende dat de beste 23 verenigingen van Nederland hier aan de start kwamen.

Aan het einde van de dag was er nog een leuke bijkomstigheid. Ons lid Astrid van den Berg heeft de ruiterster mogen ontvangen. Deze onderscheiding is voor ruiters die twee paarden hebben opgeleid in minimaal twee verschillende disciplines. Deze ruiterster is bedoeld als beloning voor al het harde werken om dit niveau te bereiken. Astrid heeft Spirit naar het Z springen toe gereden, daarna is ze met Candaz zowel in het springen, dressuur en in de eventing in de klasse Z uitgekomen.

Hierbij willen we zowel het verenigingsteam als het viertal feliciteren met dit super mooie resultaat. Ook Astrid willen we feliciteren met het behalen van deze bijzondere onderscheiding.

De Grensruiters

Leave Comment