Clubkampioenschappen 11 juli 2015!

Op zaterdag 11 juli organiseren we weer de jaarlijkse clubkampioenschappen! Zowel pony- als paardenleden kunnen strijden om de verschillende felbegeerde wisselbekers. Mocht je deelnemen met meerdere paarden en/of pony’s, geef dan van tevoren duidelijk aan met welk paard/pony je wil meedoen voor de prijzen.

Er is een kleine reglementswijziging ten opzichte van voorgaande jaren. Dit hebben we gedaan, mede op verzoek van leden, om meer deelnemers te krijgen voor zowel de spring- als clubkampioenschapbekers en bovendien om het geheel spannender te maken!

Voorheen was het zo dat de springbeker naar de winnaar ging van het B, L, M, Z of ZZ springen die over beide manches de beste prestatie neerzette. Nu is het niet meer verplicht twee manches te springen, dit mag echter wel. De beste manche zal meetellen voor zowel de springbeker als de clubkampioenschapbeker.

Naast dat het niet meer verplicht is twee manches te springen, mag er ook voor gekozen worden een manche in een andere klasse te starten. Je mag als deelnemer dus eerst een rondje BB springen. Mocht dat goed gaan kan je daarna besluiten een rondje B te starten. Let wel op: je mag maximaal twee manches springen! We hopen zo de deelnemers die toch liever eerst een ronde BB willen springen te kunnen overtuigen B te starten en zo mee te laten strijden voor de clubkampioenschaptitel en de springbeker!

Let op, als je als ponyruiter besluit na je BB rondje een B ronde te starten, dan vervalt de deelname voor de Gerard Westendorp beker. Deze beker wordt namelijk uitgereikt op basis van twee manches BB.

De beoordeling van het springen is gelijk aan de officiële beoordeling van het B springen.

Mee rijden tijdens de clubkampioenschappen is uiteraard gratis! Opgeven kan via de lijsten in de manege. Vanaf 20.00 uur houden we zoals ieder jaar een feestavond waarbij de verschillende prijswinnaars gehuldigd worden. Traditioneel houden we dan ook een loterij, neem dus ook iets leuks mee voor de loterij!

We hopen jullie allemaal te zien op zaterdag 11 juli.

De Grensruiters

Leave Comment