Clinic – ‘wedstrijdtraining in de springring’ door Steven Veldhuis

Op zondag 25 juni zal Steven Veldhuis een springclinic verzorgen bij de Grensruiters in Dinxperlo. De clinic richt zich op wedstrijdtraining in de springring.

Steven Veldhuis is een ervaren springruiter, hij rijdt op het hoogste niveau mee en verzorgt springlessen.

Tijdens de springclinic gaat Steven in groepen van maximaal 4 ruiters/amazones het parcours lopen. Tijdens het parcours verkennen zal Steven uitleggen waar je op kunt letten, zodat je voorbereiding in de wedstrijdring optimaal is. Het parcours verkennen zal ongeveer 15 minuten in beslag nemen.

Vervolgens kan iedere combinatie de wedstrijdring betreden om het parcours te springen. Steven zal tijdens het rijden aanwijzingen geven die je helpen om het beste resultaat te behalen in de springring. En dat is niet alles, na het eerste parcours krijg je tips en tops van Steven om het parcours nogmaals te springen. Zo kun je de aanwijzingen direct in praktijk brengen. Dit onderdeel van de clinic is individueel en duurt ongeveer 15 minuten.

De springclinic is voor iedereen toegankelijk, zowel pony- als paardencombinaties en leden als niet-leden. Voor de springclinic is geen startkaart vereist. Het springparcours wordt opgezet op de springweide van de Grensruiters in Dinxperlo.

Ben jij erbij?
Leuk! Geef je dan direct op via grensruiters@hotmail.com en vermeld bij opgave op welk niveau je wilt springen (hoogte). De kosten voor de clinic bedragen €25,- per combinatie. 

Op de foto Steven Veldhuis in actie:

De Grensruiters

Leave Comment